Lokantalarda tuz ve şeker artık rafa kalkacak

Haberler
Mehmet Berk Yaltırık
15 Mart 2019, 17:18
Mehmet Berk Yaltırık
15 Mart 2019, 17:18

Türkiye’de lokantacılar ve pastacılara, imzalanan tuz ve şeker kullanımının azaltılması protokolü sonrasında konuyla ilgili eğitim verilmeye başlandığı aktarıldı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice bu adımla ilgili olarak, “Aşırı Tuz ve Şeker Kullanımını Azaltan Lokantacılar ve Pastacılar Protokolü” sonrasında sektördeki ustalara tuz ve şekeri azaltmaları yönünde eğitimlerin verilmeye başlandığını duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütünün belirlemiş olduğu gıdalarda günlük bir çay kaşığı tuz kullanılabilme limitinin Türkiye’de 2 kaşığın üzerinde olduğuna dikkati çeken Yenice, imzalanan protokolün 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu vurgulayarak tuz ve şeker konusunun ülkenin geleceği için kritik olduğunu söyledi.

Yenice konuyla ilgili hedeflerini ve yapacaklarını şu sözlerle açıkladı: “Önümüzdeki günlerde kurulacak ekiplerle iş yerlerimizi gezeceğiz. Bu konuda afişleme çalışmaları ve broşürlerle halka ulaşmak konusunda ikinci etap çalışmaları yapacağız. Yıl sonuna kadar çok önemli verilere ulaşacağımızı düşünüyoruz. Tüketici anlamında ilk zamanlarda bir takım zorluklar olacak. Masada tuzu barındırmayacağız. Dükkanımızın bir yerine koyacağız. Eğer isteyen bir müşterimiz olursa biz ona servis yapacağız. Bunun yanında müşterilerimize tuzun zararları hakkında da kısa bilgilendirmelerde bulunacağız.”