SON DAKİKA
Hava Durumu

#Güvenlik

QHA - Kırım Haber Ajansı - Güvenlik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Güvenlik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Fransa Ulusal Meclisinden Ukrayna ile güvenlik anlaşmasına destek Haber

Fransa Ulusal Meclisinden Ukrayna ile güvenlik anlaşmasına destek

Fransa parlamentosunun alt kanadı Ulusal Meclisi, 12 Mart 2024 tarihinde Ukrayna ile güvenlik alanında imzalanan ikili iş birliği anlaşmasını onayladı. Yapılan oylama sırasında anlaşma için 372 milletvekili “evet" ve 99 milletvekili "hayır" oyu kullandı.  Oylama öncesi genel kurulda konuşma yapan Fransa Başbakanı Gabriel Attal, "Bizim için Ukrayna'ya sırtımızı çevirmek, kendi değerlerimize sırt çevirmek anlamına geliyor." ifadelerini kullandı. Attal, Rusya'nın sadece Ukrayna için değil, Avrupa ve Fransa için de tehdit oluşturduğuna ve Fransızların değerlerine, hayat tarzına saldırdığna dikkat çekti. Ukrayna'nın bu savaşta başarılı olmasının Fransızların yararına olacağını vurgulayan başbakan, "Ukrayna'yı terk etmeyeceğiz ve prensip olarak hiçbir seçeneği dışlamıyoruz." dedi. UKRAYNA İLE FRANSA ARASINDA GÜVENLİK ANLAŞMASI Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 16 Şubat 2024’te ülkeler arasında güvenlik iş birliğine ilişkin anlaşma imzaladı. UKRAYNA İÇİN GÜVENLİK GARANTİLERİ Bilindiği üzere Temmuz 2023’te düzenlenen NATO zirvesinde G7 ülkeleri Ukrayna’ya yönelik güvenlik garantilerine ilişkin bir deklarasyon imzaladı. Daha sonra ilgili deklarasyona birkaç düzine AB ve NATO üyesi ülkesi de katıldı. Deklarasyon, imzacı ülke ile Ukrayna arasında ikili bir anlaşmanın imzalanmasını öngörüyor. Ukrayna, güvenlik garantilerine ilişkin ilk anlaşmasını Ocak 2024’ün başlarında Birleşik Krallık ile imzaladı. Ardından Zelenskıy, Şubat ayında Avrupa’ya yaptığı ziyaret sırasında Almanya ve Fransa ile ilgili anlaşmalar imzaladı. Daha sonra Danimarka, İtalya, Kanada ve Hollanda ile güvenlik anlaşmaları imzalandı.

Zelenskıy: Ukrayna, 6 ülke ile güvenlik garantisi anlaşması imzaladı Haber

Zelenskıy: Ukrayna, 6 ülke ile güvenlik garantisi anlaşması imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna’nın halihazırda Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Danimarka, Kanada ve İtalya olmak üzere 6 ülkeyle güvenlik garantilerine ilişkin anlaşma imzaladığını duyurdu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Danimarka, Kanada ve İtalya ile güvenlik garantilerine ilişkin anlaşmalar imzaladığını aktararak, “Bu tür her anlaşma, devletimizi daha büyük fırsatlara, dünyayla daha fazla etkileşime, daha büyük bir güce yaklaştırıyor. Ve bununla birlikte bu tür her anlaşma, kurallara dayalı uluslararası düzene daha fazla güç katıyor. Ne kadar çok etkileşimde olursak Rus teröristler o kadar hızlı kaybedecek.” ifadelerine yer verdi. UKRAYNA İÇİN GÜVENLİK GARANTİLERİ Bilindiği üzere Temmuz 2023’te düzenlenen NATO zirvesinde G7 ülkeleri Ukrayna’ya yönelik güvenlik garantilerine ilişkin bir deklarasyon imzaladı. Daha sonra ilgili deklarasyona birkaç düzine AB ve NATO üyesi ülkesi de katıldı. Deklarasyon, imzacı ülke ile Ukrayna arasında ikili bir anlaşmanın imzalanmasını öngörüyor. Ukrayna, güvenlik garantilerine ilişkin ilk anlaşmasını Ocak 2024’ün başlarında Birleşik Krallık ile imzaladı. Ardından Zelenskıy, Şubat ayında Avrupa’ya yaptığı ziyaret sırasında Almanya ve Fransa ile ilgili anlaşmalar imzaladı. Daha sonra Danimarka, İtalya ve Kanada ile güvenlik anlaşmaları imzalandı.

Avustralya'da Çin üretimi kamera sistemleri güvenlik nedeniyle yasaklanıyor! Haber

Avustralya'da Çin üretimi kamera sistemleri güvenlik nedeniyle yasaklanıyor!

Avustralya hükumeti, güvenlik nedeniyle Çin merkezli teknoloji şirketlerinin ürettiği tüm kameralar ve dahili iletişim sistemlerini federal milletvekillerinin ofislerinden kaldırmaya başladığını açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yapan bir Avustralya Maliye Bakanlığı yetkilisi, Çin merkezli teknoloji şirketlerinden Hikvision ve Dahua tarafından geliştirilen ve üretilen güvenlik kameralarının 65 ofiste kurulu olduğunu bildirdi. Ayrıca kameraların, Çin istihbaratına bilgi paylaştığı gerekçesiyle kaldırılmaya başlandığını ve 45 ofiste Çin menşeli güvenlik kameralarının dahili iletişim sistemleriyle birlikte kaldırılacağını belirtti. ÇİN ŞİRKETLERİ HİKVİSİON VE DAHUA'DAN VERİ SIZINTISI! Çin merkezli teknoloji şirketi Hikvision ve Dahua tarafından geliştirilen ve üretilen kamera, dahili telefon, elektronik giriş sistemi ve video kayıt cihazlarının, Avustralya Savunma Bakanlığının yanı sıra Avustralya Dışişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı da dahil hükumetin birçok binasında kullanıldığı belirtildi. Avustralya Savunma Bakanlığı ise daha önce, Çinli teknoloji şirketlerinin ürettiği tüm kameraların Çin istihbaratına bilgi topladığı endişesiyle bakanlık binalarından kaldırılacağını kaydetmişti. HUAWEİ VE ZTE'NİN 5G ÜRÜNLERİ YASAKLANMIŞTI ABD, Kasım 2022'de ulusal güvenlik endişesi nedeniyle aralarında 5 Çinli teknoloji firmasından yeni iletişim ekipmanlarının ithalatını ve bunların ülkede satışını yasaklamıştı. Ürünlerinin ithalatı ve ülkede satışı yasaklanan teknoloji şirketleri arasında Huawei'nin yanı sıra ZTE, Hikvision, Dahua ve Hytera'nın da yer aldığı belirtilmişti. Avustralya daha önce Çinli firmalar Huawei ve ZTE'nin 5G ürünlerinin kullanımını da yasaklamıştı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu: NATO'yu ve ABD'yi Karadeniz'de istemiyoruz Haber

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu: NATO'yu ve ABD'yi Karadeniz'de istemiyoruz

Yalova'da 17 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen 'Deniz Astsubay Okullarının Kuruluşunun 133. Yıl Dönümü Töreni'ne katılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Karadeniz’in güvenliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. YAŞANANLAR, KARADENİZ'DEKİ JEOPOLİTİK MÜCADELEDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLATTI MSÜ Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda gerçekleştirdiği konuşmasında Tatlıoğlu, “2008 senesinde Gürcistan ve Rusya ile başlayan gerilimler, Güney Osetya-Kuzey Osetya problemleri, Abhazya’nın aynı şekilde problemleri, 2014 yılında Kırım’ın işgal edilmesi, 2018 Kerç Boğazı, 2022 yılında başlayan Ukrayna-Rusya savaşı, Karadeniz’deki jeopolitik mücadelede yeni bir dönem başlattı” açıklamasını yaptı. ORAMİRAL ERCÜMENT TATLIOĞLU: NATO'YU VE ABD'Yİ KARADENİZ'DE İSTEMİYORUZ Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, "Karadeniz Bölgesi'nde muhtelif sıkıntılar var. NATO, Karadeniz'de bazı tedbirler almaya çalışıyor. Ancak Karadeniz'de bu tedbirleri biz kendimiz alacağımızı ifade edip NATO'yu veya Amerika'yı Karadeniz'de istemediğimizi beyan ediyoruz” dedi. TÜRKİYE'NİN TEK AMACI MONTRÖ'YE UYMAK Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Türkiye’nin tek amacının Montrö’ye uymak olduğunu yinelerken, “Amacımız şu, Montrö'ye uyulsun. Karadeniz'de biz bütün güvenliği sağladık. Biz Türkiye olarak Karadeniz'de bütün güvenliği sağlarız. Karadeniz'i bir Orta Doğu'ya çevirmesinler. Karadeniz'e herhangi bir ülkenin veya NATO'nun girmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çin menşeli kamera sistemleri yasaklanıyor! Haber

Çin menşeli kamera sistemleri yasaklanıyor!

Avustralya hükumeti, güvenlik endişeleri nedeniyle Çinli teknoloji şirketlerinin ürettiği tüm kameralar ve dahili iletişim sistemlerini federal milletvekillerinin ofislerinden kaldırılmaya başladığını açıkladı. Konuyla ilgili Avustralya Maliye Bakanlığı yetkilisi, Çinli teknoloji şirketlerinden Hikvision ve Dahua tarafından geliştirilen ve üretilen güvenlik kameralarının 65 ofiste kurulu olduğunu bildirdi. Ayrıca güvenlik endişeleri nedeniyle kaldırılmaya başlandığı ve 45 ofisteki Çin menşeli güvenlik kameralarının dahili iletişim sistemleriyle birlikte kaldırılacağı belirtildi. ÇİNLİ TEKNOLOJİ ŞİRKETİ HİKVİSİON VE DAHUA Avustralya Savunma Bakanlığı ise Çinli teknoloji şirketlerinin ürettiği tüm kameraları güvenlik endişesi nedeniyle bakanlık binalarından kaldırılacağını bildirmişti. Çinli teknoloji şirketi Hikvision ve Dahua tarafından geliştirilen ve üretilen en az 913 kamera, dahili telefon, elektronik giriş sistemi ve video kayıt cihazının, Avustralya Savunma Bakanlığının yanı sıra Avustralya Dışişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı da dahil hükumetin birçok binasında kullanıldığı belirtildi. HUWEİ VE ZTE'NİN 5G ÜRÜNLERİ YASAKLANMIŞTI ABD, Kasım 2022'de ulusal güvenlik endişesi nedeniyle aralarında 5 Çinli teknoloji firmasından yeni iletişim ekipmanlarının ithalatını ve bunların ülkede satışını yasaklamıştı. Ürünlerinin ithalatı ve ülkede satışı yasaklanan teknoloji şirketleri arasında Huawei'nin yanı sıra ZTE, Hikvision, Dahua ve Hytera de yer aldığı belirtilmişti. Avustralya daha önce Çinli firmalar Huawei ve ZTE'nin 5G ürünlerinin kullanımını da yasaklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.