
Ukrayna’da sivilleri hedef alan Rus işgal güçleri, gazeteci ve medya mensuplarını da hedef almaktan çekinmiyor. Birleşmiş Milletler, dün yayımladığı rapor ile Ukrayna’da hayatını kaybeden gazeteci sayısının 23’e yükseldiğini bildirdi. Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Lyudmila Denisova, “Dünya, gazetecilerin sayesinde işgalci Rusya’nın Ukrayna topraklarında işlediği suçları görüyor.” dedi.
Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’da başlattığı işgal saldırıları neticesinde şu ana kadar 23 gazeteci hayatını kaybetti. Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Lyudmila Denisova, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Denisova, basın çalışanlarının, kendi hayatlarını ve sağlıklarını riske atarak savaşın en sıcak noktalarında canlı yayınlar yaptığını kaydetti. Ayrıca bugün itibarıyla 23 gazetecinin, işgalci Rus birlikleri tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

DENİSOVA: DÜNYA, GAZETECİLERİN SAYESİNDE İŞGALCİ RUSYA’NIN UKRAYNA’DA İŞLEDİĞİ SUÇLARI GÖRÜYOR
Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Lyudmila Denisova, Ukrayna’daki medya mensuplarına gece gündüz çalıştıkları için teşekkür ederek, “Tüm dünya, Ukrayna’daki medya mensuplarının ve gazetecilerin sayesinde, işgalci Rus ordusunun Ukrayna topraklarında vahşice saldırıları ile işlediği suçları görüyor.” dedi.
Ayrıca Lyudmila Denisova, savaşın getirdiği ağır şartlar altında medyanın çalışmasının güçlü bir silah olduğunun altını çizerek; doğru, dürüst ilkeli haberciliğin ve bilgi kirliliğinden uzak haberlerin Ukrayna’nın Zaferi için oldukça önemli olduğunu vurguladı.