Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Türkiye'deki peynir tatlılarının izini sürüyor

12 Şubat 2020, 03:23

Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Türkiye’deki peynir tatlılarının izini sürüyor. Kırımlı, unutulmaya yüz tutmuş Anadolu’ya ait önemli bir değer olan peynir tatlılarını, “Kültürüyle ve Tarihiyle Peynir İhtiva Eden Tatlılar” adlı çalışmasıyla kayıt altına alıyor.

“PEYNİR TATLILARIMIZ, UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ ÇOK ÖZEL BİR GASTRONOMİ KÜLTÜRÜMÜZDÜR”

Balıkesir, Çanakkale, Hatay, Diyarbakır dahil toplamda 15 ilde incelemelerde bulunan Kırımlı, son olarak Manisa’nın Kula ilçesinde yöreye özgü höşmerim ve peynir lokmasını hakkında bilgi topladı. AA’ya araştırmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kırımlı, “Türkiye’de atalarımızdan kalan yemek kültürünün içerisinde yer alan peynir tatlılarımız unutulmaya yüz tutmuş çok özel bir gastronomi kültürümüzdür. Türkiye’de şu ana kadar 50 çeşit peynir tatlısını kayıt altına aldım ve bu rakamın üç katı kadar daha olduğunu biliyorum.” ifadelerini kullandı.


hakan kırımlı
peynir tatlıları
Bunlara da bakın: