
Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe ve Şahtar Donetsk, Ukraynalı savaş mağdurlarına yardım için sahaya çıkmıştı. Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe-Şahtar (Shakhtar) Donetsk maçı sonrasında bağış miktarı açıklandı. Karşılaşmadan elde edilen 2.5 milyon lira değerindeki rakam Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderilecek.
Ukrayna’nın önde gelen futbol takımlarından Şahtar Donetsk, Ukrayna’daki savaş mağdurlarına destek amacıyla Fenerbahçe ile oynanan özel maçtan 5 milyon grivna (2,5 milyon lira) gelir elde edildiğini açıkladı. Şahtar Donetsk’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 19 Nisan’da İstanbul’da oynanan özel maçın gelirine dikkat çekerek, “Toplanan para, savaştan etkilenen Ukraynalı çocuklara yardım etmek için de kullanılacak.” ifadesine yer verildi.

TOPLANAN BAĞIŞ DOKTORLARA VE SAVAŞTAN ETKİLENEN AİLELERE GİDECEK
Şahtar Donetsk Kulübünün Ukrayna’da barış temasına dikkat çekmek ve katkı sağlamak amacıyla başlattığı Şahtar Donetsk Dünya Turu (Shakhtar Donetsk Global Tour) kapsamında, toplamda 8,2 milyon grivna topladı. Şahtar’ın Olympiakos ile maçında 3,2 milyon toplamıştı. Bu nedenle, toplam yardım miktarı şimdiden 8,2 milyon Grivna elde edildi. Şahtar Donetsk’in sosyal medya hesabından, fonların Ukrayna vatandaşlarına ve doktorlara aktarılacağını ve savaştan etkilenen Ukraynalı çocuklara yardım etmek için de kullanılacağı bildirildi.
Şahtar Donetsk, bir sonraki maçını 1 Mayıs 2022 tarihinde, Hırvatistan’da Hajduk’a takımı ile maç yapılacağı duyuruldu.