Farklı tatlar Ankaralılarla buluştu: Ukrayna Yemek Günleri açılış resepsiyonu

Haberler
Ömer Cihad Kaya
03 Nisan 2019, 23:02
Ömer Cihad Kaya
03 Nisan 2019, 23:02

Ankara Hilton Otel’de devam eden “Ukrayna Yemek Günleri” etkinliğinin ilk gününde, Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliğince açılış resepsiyon düzenlendi.

Yemek öncesi verilen resepsiyonda Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Cumhurbaşkanlığı FRIT Koordinatörü Hacı Halil Afşarata, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, Türkiye’nin eski Kıyiv (Kiev) Büyükelçisi Yönet Can Tezel ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını Ankara HiltonSA Genel Müdürü Marc O. Schumacher gerçekleştirdi. Schumacher’in ardından kürsüye gelen Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, davetlilere geldikleri için teşekkür etti. Sıbiga, Ukrayna Ankara Büyükelçiliği olarak mutfak diplomasisine çok önem verdiklerini dile getirdi. Ankara’da “Ukrayna Nisanı” etkinlikleri ile Türk ve Ukrain halkları arasındaki bağların daha da güçlenmesini umduklarını ifade eden Sıbiga, Ukrayna ve Türkiye mutfaklarının hayli zengin ve lezzetli olduğunu hatırlattı.

Ukraynalı ödüllü şef ve tv sunucusu Yuriy Kovrıjenko, (İurii Kovryzhenko) da Ukrayna mutfağının tıpkı Türkiye mutfağı gibi pek çok kültürel ögenin harmanlanmasıyla oluştuğunu, çok geniş bir spektrumda lezzetlere sahip olduğunu ifade etti. Şef Kovrıjenko, Cuma gününe kadar Ukrayna Yemek Günleri çerçevesinde Ukrayna gastronomisinden lezzetler sunacaklarını belirtti. Şef, davetliler için akşam yemeğinde hazırladığı menüden de bahsederek, Ukrayna mutfağından lezzetli yemekleri Türk damak tadına yaklaştırarak hazırladığını ifade etti.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga

Konuşmaların ardından, resepsiyona gelen misafirler yemek katına geçerek Şef Yuriy Kovrıjenko’nun hazırladığı yemekleri tattı.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga ve Türkiye’nin eski Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel yemekte