SON DAKİKA
Hava Durumu

#Eğitim

QHA - Kırım Haber Ajansı - Eğitim haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Eğitim haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar ile Millî Eğitim Bakanı Tekin görüştü Haber

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar ile Millî Eğitim Bakanı Tekin görüştü

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ile Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir araya geldi. Bakan Tekin ile Büyükelçi Bodnar, Rus saldırıları nedeniyle can güvenliği tehlikesi yaşayan ve Türkiye'ye sığınan öğrencilerin eğitim durumu hakkında görüşme yaptı. UKRAYNALI ÖĞRENCİLER İÇİN BAKANLIĞA TALEP Görüşmede Büyükelçi Bodnar, Ukraynalı öğrencilerin Ukrayna'daki üniversitelere yerleşebilmeleri konusunda destek istedi. Bu kapsamda öğrencilerin söz konusu üniversitelere girebilmesi için yapılması şart koşulan çoklu ders sınavlarının Türkiye'de düzenlenmesi için MEB tarafından desteklenmesi talep edildi. Görüşmenin ardından hediye takdimi yapıldı. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Bodnar şunları dile getirdi: "Sayın Yusuf Tekin ile görüşme gerçekleştirdik ve iki ülke arasındaki okul eğitimi konularını ele aldık. Ukraynalı öğrencilerin Ukrayna'daki üniversitelere kabul edilmeleri için çoklu ders sınavının Türkiye'de düzenlenebilmesi için Bakanlık tarafından desteklenmesini görüştük" Sayın @Yusuf__Tekin ile görüşme gerçekleştirdik ve iki ülke arasındaki okul eğitimi konularını ele aldık. Ukraynalı öğrencilerin Ukrayna'daki üniversitelere kabul edilmeleri için çoklu ders sınavının Türkiye'de düzenlenebilmesi için Bakanlık tarafından desteklenmesini görüştük pic.twitter.com/ubjLzIAGui — Vasyl Bodnar (@VasylBodnar) December 5, 2023

ABD: Ukraynalı pilotların F-16 eğitimi 3 ayda tamamlanacak Haber

ABD: Ukraynalı pilotların F-16 eğitimi 3 ayda tamamlanacak

Rus saldırılarına karşı taktik geliştiren Ukrayna, en çok askeri yardım sağlayan Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) desteğini aldı. Joe Biden yönetimindeki ABD, Ukraynalı pilotlara F-16 savaş uçağı eğitimi verilmesi için harekete geçti.  EĞİTİMLER 3 AYIN SONUNDA BİTECEK Ekim ayında Arizona'da başlayacak olan eğitimin ardından Ukraynalı askeri pilotlar, F-16 savaş uçağını Rus saldırılarına karşı kullanacak. ABD Ulusal Hava Muhafızları Direktörü Korgeneral Michael Loh, ABD'nin Maryland kentinde düzenlenen yıllık Hava Kuvvetleri Birliği Toplantısı'nda Ukraynalı pilotlarının savaş uçağı eğitiminin 3 ay içinde biteceğini söyledi. Loh, "Onlara izin verilir verilmez buraya gelecekler ve eğitimlerine hemen başlayacaklar" bilgisini verdi. Ayrıca Ukraynalı pilotların ek eğitim için Avrupa'ya gideceklerini ve NATO standartları kapsamında eğitim alabileceklerini dile getiren Loh, savaş uçaklarının bakımı konusunda da eğitim verileceğini belirtti. Korgeneral Loh, "Bunun kesinlikle oyunun kurallarını değiştirebileceğini düşünüyorum" dedi. 11 ÜLKE UKRAYNALI PİLOTLARA F-16 EĞİTİMİ VERECEK Ukrayna'nın önceki dönem Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, ülkesinin F-16 savaş uçakları için pilot yetiştirmek üzere 11 ortak ülkeden oluşan bir koalisyon kurduğunu bildirdi. Koalisyona katılan ülkeler arasında, Danimarka, Hollanda, Belçika, Kanada, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Birleşik Krallık ve İsveç yer aldı. Ülkelerin imzaladığı mutabakat zaptına göre Ukrayna Hava Kuvvetlerine bağlı pilotlar, teknisyenler ve destek personeli eğitim programına tabi tutulacak. Ayrıca anlaşmada programa diğer savaş uçaklarının da dahil olmasına izin verildi. UKRAYNA, TOPLAMDA 42 ADET SAVAŞ UÇAĞI İSTİYOR Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ağustos ayındaki bir açıklamasında, 42 adet savaş uçağı almaya hazır olduklarını ifade etmişti. Eğitimlerin ardından ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı sevk edecek.

Ukrayna'da 1300'den fazla eğitim kurumu zarar gördü! Haber

Ukrayna'da 1300'den fazla eğitim kurumu zarar gördü!

Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'ya yönelik başlattığı geniş çaplı işgal girişimi ve saldırılar; kritik altyapı tesisleri, yerleşim yerleri ve tarihi yapıların yanı sıra eğitim kurumlarına karşı devam ediyor. Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanı Oksen Lisovıy, Ukrayna'da savaşın başından bu yana 180'den fazla okulun yıkıldığını ve bin 300 eğitim kurumunun zarar gördüğünü belirtti. UKRAYNA'DA BİN 300'DEN FAZLA EĞİTİM KURUMU ZARAR GÖRDÜ Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Lisovıy, "Bugün itibarıyla 180 okul yerle bir oldu. Bin 300'den fazla eğitim kurumu tamamen yıkıldı, binden fazla eğitim kurumu hasar gördü ve onarılıp kapatılamayacağı konusunda değerlendirmeye tabi tutuluyor" ifadelerini kullandı.  Bakan Lisovıy, Ukrayna hükumetinin eğitim veren sığınıkları onarması için 1.5 milyar Ukrayna grivnası (yaklaşık 40.820.000 ABD Doları) ayırdığını ifade etti. TAM ZAMANLI EĞİTİM VEREN 9 BİN OKUL KALDI Öte yandan Bakan, Ukrayna'da yer alan 13 bin okuldan 9 bin okulun tam zamanlı olarak eğitim verebildiğini aktardı. Lisovıy, "Bizim önceliğimiz öğrencilerin geri dönmesi. Mümkün olan her yerde eğitime devam ediyoruz. Eğitim, savaş bölgesine yakın bölgelerde çevrim içi olarak gerçekleşecek" dedi. Ayrıca can güvenliği tehlikesi yaşayan öğretmenlerin göç ettiğini belirten Lisovıy, çevrim içi eğitimin devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.