SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara'da 3 Mayıs Türkçüler Günü kutlaması: Mehter, Panel, Konser

Milli Düşünce Merkezi, Ankara Aydınlar Ocağı ve Türk Ocağı Ankara şubesinin birlikte organize ettiği "3 Mayıs Türkçüler Günü" etkinliği Ankara Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla görkemli bir şekilde kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2019 00:24
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ankara'da 3 Mayıs Türkçüler Günü kutlaması: Mehter, Panel, Konser

Milli Düşünce Merkezi, Ankara Aydınlar Ocağı ve Türk Ocağı Ankara şubesinin birlikte organize ettiği "3 Mayıs Türkçüler Günü" etkinliği Ankara Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla görkemli bir şekilde kutlandı.

https://www.youtube.com/watch?v=l7mYwT7oN2w

Ankara Gençlik Parkında bulunan Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosunda gerçekleşen etkinlik öncesi Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı bir gösteri gerçekleştirdi. Daha sonra bütün katılımcılar salona geçti. Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Türk İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

ERCİLASUN: "3 MAYIS 1944'TE TÜRKÇÜLÜK ARTIK FİKİRDEN HAREKETE GEÇMİŞTİR"

Etkinliğin açılış konuşmasını Milli Düşünce Merkezi başkanı ve eski devlet bakanı Sadi Somuncuoğlu yaptı. Somuncuoğlu konuşmasında, 3 Mayıs Türkçüler Gününün önemine değinirken, o yıllarda ırk ifadesinin günümüzdeki millet anlamında kullanıldığına vurgu yaptı.

Programda ilk olarak Türk tarihini ve Türk milliyetçliğini anlatan kısa bir sinevizyon gösterisi yapıldı ve daha sonra panele geçildi. 3 Mayıs Türkçüler günün anlatılacağı paneli yönetmek üzere Prof. Dr. Akif Akkuş ve ardında panel konuşmacıları Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun ve Prof. Dr. İskender Öksüz yerlerini aldılar.

Akkuş, panelde ilk sözü Ercilasun'a verdi. Türkçü ve fikir adamı Hüseyin Nihal Atsız hakkında açılan davanın ve ardından açılan Irkçılık ve Turancılık davasının sürecini anlatan Ercilasun, "3 Mayıs 1944'teki duruşma sırasında mahkeme salonu dışındaki gençlerin harekete geçmesiyle, Türkçülük artık fikirden harekete geçmiştir" dedi.

"3 MAYIS 1944'TE YAPILMAYA ÇALIŞILAN, TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ AYAKLAR ALTINA ALMA TEŞEBBÜSÜDÜR"

Daha sonra söz alan Öksüz ise, Türk milliyetçiliğinin dünyadaki diğer milletlerin milliyetçiliğine benzemediğini, Türklerin çok geniş coğrafyaları ve burada yaşayan insanları yönettiğine dikkat çekti. Öksüz, 1944'teki Irkçılık ve Turancılık Davasıyla ilgili olarak, "3 Mayıs 1944'te yapılmaya çalışılan, bu fikri, Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alma teşebbüsüdür... Ve başarılı olamamıştır." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda ise Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu tarafından bir konser verildi. Seslendilen eserler arasında Kırım Tatarlarının "Çalbaş Bora" adlı eseri de yer aldı.

http://qha.com.tr/multimedya/koskoca-rusya-cemiloglu-na-yasak-koyuyor-bu-utanilacak-bir-seydir/28888/
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.