SON DAKİKA
Hava Durumu

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Kıyiv Büyükelçiliğinde anıldı

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Kıyiv Büyükelçiliğinde anıldı

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü anıldı. Türkiye Kıyiv Büyükelçilik binasında düzenlenen törene Büyükelçi Yağmur Ahmet Güldere, Yunus Emre Enstitüsü Kıyiv Müdürü Dr. Erdem Korkmaz, Türkiye Ukrayna Sanayici İşadamları Birliği (TURSİB) Başkanı Mete Karaer ile Ukrayna'da yaşayan vatandaşlar ve iş adamları katıldı.

Tören, şehitlere saygı duruşu ve Türk İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Büyükelçi Güldere, törenin açılış konuşmasını yaptı. Büyükelçi Güldere, Anadolu Türk kültürünün, "işgale gelen düşmanı da kucaklayıp, onları kardeş sayan bir kültür" olduğuna dikkat çekti.

https://www.youtube.com/watch?v=eTMYmDXxLm0

Birçok ülkede Türk şehitlikleri bulunduğu gibi Ukrayna'da da Türk şehitliği olduğunu belirten Büyükelçi Güldere, "Şehitlerimiz sadece askerler değil, diplomat şehitlerimiz de var, bizim bakanlığımızın kendi şehitleri var. " hatırlatmasında da bulundu.

http://qha.com.tr/multimedya/buyukelci-guldere-turkiye-kirim-in-ilhakini-tanimiyor/10172/

Büyükelçi Güldere'nin ardından törende konuşan ve aynı zamanda tarihçi olan Yunus Emre Enstitüsü Kıyiv Müdürü Dr. Erdem Korkmaz, Çanakkale Savaşlarının gelişimini ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Korkmaz, "Gerçekten de bu harp bize çok önemli genç subaylar kazandırdı. Atatürk, o dönem Mustafa Kemal Bey, de bunlardan biriydi." dedi.

TURSİB Başkanı Mete Karaer ise daha önce Avustralya ile ilgili yürüttüğü bir proje kapsamında, Çanakkale'ye yaptıkları ziyareti anlattı. Gezide, dedeleri o savaşta yaralanan iki Avustralyalı'nın duygulandığı belirten Karaer, "Çanakkale savaşını gidip yerinde görmek lazım. Çok etkileneceksiniz. Türkiye için Atatürk'ün ne kadar büyük bir deha olduğunu anlayacaksınız." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.